Home 9 Nieuws archief 9 De Wet ‘betaalbare huur’

De Wet ‘betaalbare huur’

Deze week ligt er een wetsvoorstel ‘betaalbare huur’ voor. Dit wetsvoorstel zorgt voor een betere bescherming van huurders en is een wet die de samenleving hard nodig heeft. Daarom vraagt Aedes samen met 8 andere partijen, waaronder de Woonbond, om het besluit te nemen om deze week het voorstel in behandeling te nemen.

Zowel Woonbedrijf (en alle andere verhuurders), de Gemeente Eindhoven (en alle andere gemeenten), woningzoekenden als huurders hebben behoefte aan meer zekerheid op de woningmarkt. Zekerheid om te kunnen investeren in nieuwe woningen, vooruit te kunnen plannen én te kunnen wonen in een betaalbaar huis vlakbij je werk. De Wet ‘betaalbare huur’ ziet Aedes als één van de bouwstenen in de totale aanpak voor meer bestaanszekerheid voor huurders, meer doorstroming en leefbare steden. Deze wet zorgt ervoor dat de huren in de toekomst echt betaalbaar blijven.

Wil je meer lezen over de wet of dit onderwerp, dan kun je het hele artikel lezen via de bron die we onderaan dit bericht hebben geplaatst.

Bron: artikel Aedes dat [hier] is te lezen.