Home 9 Nieuws archief 9 Presentatie ‘groen-het-zelf’ (tijdens de nieuwjaarsborrel)

Presentatie ‘groen-het-zelf’ (tijdens de nieuwjaarsborrel)

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de HvW is kort verteld wat het project ‘groen-het-zelf’ inhoudt en konden de bewoners tips en wensen doorgeven. Hieronder staat de korte uitleg van deze presentatie. Met vragen kun je terecht bij de commissie duurzaamheid van HvW en/of mailen naar groenhetzelf@woonbedrijf.com

Uitleg presentatie ‘groen-het-zelf’

Bewoners krijgen vaak ‘nee’ te horen als ze bij Woonbedrijf een aanvraag doen om hun woning te verduurzamen. Ze vragen dan bijvoorbeeld of ze een groen dak of zonnepanelen aan mogen brengen (via https://woonbedrijf.com/toestemming-vragen-voor-woningaanpassing) maar krijgen geen toestemming daarvoor.

Het project ‘groen-het-zelf’ wil daar graag verandering in brengen:

  • hoe zorgen we ervoor dat er vaker ‘ja’ wordt gezegd (plus de bijbehorende voorwaarden)?
  • hoe kunnen we het verduurzamen van de woning makkelijker maken voor de bewoners?

Om deze vragen te beantwoorden hebben Woonbedrijf en de HvW (waarin we vanaf het begin deelnemen) met een werkgroep eerst twee kenniscafés georganiseerd. In oktober 2023 één voor bewoners om te vragen waar zij nu de meeste behoefte aan hadden. Dat bleken te zijn: regentonnen, inductiekoken, isoleren en groen daken. Dus daar is Woonbedrijf als eerste mee aan de slag gegaan.

Tijdens het tweede kennis café in november zijn medewerkers van Woonbedrijf vervolgens gevraagd wat er nodig zou zijn om die wensen waar te maken. Daar hadden zij heel veel ideeën over.

Tot slot hebben we dat allemaal bij elkaar gebracht in een plan voor 2024. En daar gaan we nu mee aan de slag. Allereerst zullen de regels voor het doen van aanpassingen (dat heet Zelf Aangebrachte Voorzieningen, of ZAVs) worden aangepast. Vervolgens kijken we wat we nog meer kunnen doen. Natuurlijk houden we iedereen goed op de hoogte van de voortgang. Daarom krijgt iedereen ieder kwartaal een nieuws update.

 

Groen het zelf caroussel HVW 2024